Mesmerizing makro snimke pauka iz Jimmy Kong
Neko ne voli pauke, neko samo strah od njih, ali nakon gledanja ove neverovatne slike od vas, najvjerojatnije, drugačiji pogled na ovo čudno i misteriozna bića žive na našoj planeti.
Malezijski mladi fotograf prirode Jimmy Kong (Jimmy Kong), koji je stvorio niz izuzetnih slike paukova, da ih vide kroz objektiv njegove kamere ovih predstavnika vanzemaljskih civilizacija.
Ovih malih stvorenja sa velikim očima kao vanzemaljci, koji su došli do nas sa druge planete. Oni nas gledaju, a njihovi hipnotički pogled fascinira i nas plaši svojom hladnoćom. Čini se da oni znaju ono što još nisu dostupni.
Sve ove fotografije člankonožaca, vidite, napravili Jimmy Kong u rodnom Maleziji. A ovo je samo mali dio njegove ogromne kolekcije Closeup insekata, gmizavaca i drugi predstavnici naše faune.
- Faune jugoistočne Azije je pun čuda, čuda da su svuda oko nas, ali ponekad jednostavno ne primijetiti, - kaže fotograf. - Treba se samo malo bolje pogledate i vidjet ćete kako je divna naše planete i njenih stanovnika.
- Da otkrije misterije od najmanjih životnog bića na ovoj zemlji, sam se bavio u ovoj vrsti fotografije. Izbliza nam pomaže da vidimo, odnosno da vide najsitniji predstavnika, koji mi ne primijetiti zbog svoje viđenje uređaja, - objašnjava Jimmy.
- Kada postoji mogućnost da se na njih znati, počnete na drugačiji način gledanja na njihov svijet i sebe. Oni žive pored nas i zaslužuju poštovanje za sebe. Otišao sam na putovanje kroz najljepših mjesta u zemlji da bi ove slike, i, po mom mišljenju, oni su ispostavilo se!
- Kažu da su oči - ogledalo duše. Dakle, da pokušamo zajedno da vidi dušu mala stvorenja, tražim u svoje misteriozne oči! Mislim da nakon ovih snimaka pauci neće vam se čini da nešto strašno. I verovatno je da su neki od vas čak predomislili o njima - kaže Malezijski fotograf Jimmy Kongu.
- Razlike asafid drugi trilobiti
- Sharpay. Povijesti i karakteristike pasmine. dio 1
- & Ldquo; Ant fancy & rdquo;
- Ladybirds kapi rose spuštaju
- Dallas Zoo je rođena nova vydrenok
- Pogled odozgo: životinja zadivljujućih fotografija Okavango
- Wild Africa fotografijama Andy i Sarah Skinner
- Brownies sove britanski fotograf Russell Savory
- Razigrani vjeverice ruski fotograf Vadim Trunov
- Licem u lice
- Radoznao lemuri
- Makaki fotograf