Amazing insekata Sam Droege
Ovih neverovatnih slike insekata, koje nismo mogli vidjeti toliko blizu nas zahvaljujući biologa iz US Geological službi Maryland.
Biolozi proučavaju autohtonih vrsta pčela i drugih insekata, kao i postrojenja u okviru naučnog programa USGS Native Bee inventar i program za praćenje.
Sve ove slike su uzeti Sam Droege (Sam Droege), naučnik koji su doprinijeli na proučavanje insekata Sjeverne Amerike, prvenstveno pčele.
Da biste dobili barem jedan takav fotografiji, naučnici moraju učiniti 30-300 okvire.
Onda je došao dan kada su naučnici odlučili da dijele svoju kolekciju makroportretov divno insekata, birajući između 1.200 slika najbolje. U ovom setu, samo su neki od njih.
Nakon gledanja ove izvanredne fotografije koje ne samo da ih se kad idućeg ljeta negdje na piknik morate zazirati od nekih od ovih predstavnika.
Sam Droege je šef US Geological Survey i inventar za praćenje laboratorija u Beltsville, Maryland (Sjedinjenih Američkih Država Geological Survey je Bee inventar i monitoring laboratoriji u Beltsville, Maryland).
Za šest ili sedam godina, on i njegov tim od osam ljudi su sve ove izvanredne fotografije pčela i drugih insekata.
- Zaista smo se dopala ideja objavljivanja ove slike, jer su javno vlasništvo, - kaže Sam Droege u intervjuu za Mail Online.
- Imamo bogato iskustvo u makro i mi smo spremni da ga dijele, - kaže gospodin Droege.
Prema naučnik, rade dugi niz godina koriste konvencionalne metode hvatanje insekata, ali onda vojsci da podijele svoje znanje u ovoj oblasti i njihove fotografije su postali sofisticiraniji.
Američka vojska je razvila jedinstvena metodologija za makro kada su morali da se bave brojnim insekata i drugih problema u vrijeme svog boravka u udaljenim uglovima svijeta.
MACRO To im omogućava da se preciznije slika visoke kvalitete koje ih dalje šalju stručnjacima za identifikaciju.
Makro vam omogućava da vidite svaki detalj iz neposredne blizine, eliminira potrebu za korištenje mikroskopom.
- Nikad nisam video insekta to bi izgledalo ružno, - kaže naučnik - sve insekte bez izuzetka - divno! Čak i sve nevoljeno žohari na makro fotografiju Izgledaš divno!
Imajte na umu da su svi insekti su prikazani na crnoj podlozi, što omogućuje bolji pogled na svaki detalj insekata, ističući sve svoje ljepote i jedinstvenosti.
- Imam najbolji posao na svijetu - rekao je Sam Droege, - jer sam mogao da vidim te ljepote svaki dan, a sada sam imao priliku da ga predstavi svijetu!
- Vrste izumrlih ptica: sve čobanica Desbois
- Svi izumrlih životinja koji su odonoplevridy?
- Homeward Bound ...
- Kao mrav mantis poražen
- Licem u lice
- Makro fotografija insekata iz eople sau
- Mravi igraju nogomet!
- Norman Gary i njegova obučeni pčele
- Jedan dan u životu mantis
- Najduži insekt na svijetu
- Snow Leopard praćenje skrivena kamera ukraden
- Killer mravi iz Malezije
- Naučnici nazvan Horsefly nakon Beyonce
- Invazivne i zaraznih bolesti pčela