Radoznao lemuri
Fotograf Simon Sbaragliya proveo nekoliko tjedana u Madagaskaru, gdje je glavni predmet njegovih zapažanja postao lemuri. Na otoku nema predatora, što predstavlja opasnost za ove neobične životinje, tako da lemuri gotovo ništa i nema straha ...
Po riječima Simon, da se u neposrednoj blizini lemuri je bilo lako. Osim toga, životinje sami bili u kontaktu sa fotografom i sretno pozirala za objektiv njegove kamere!
"Lemurs su nevjerojatno znatiželjni stvorenja, i oni su uvijek spremni za" razgovor "s ljudima. Životinje nisu plaše ljudi, jer su navikli na društvo i znaju da oni ne predstavljaju nikakvu opasnost. Osim toga, neki turisti tretiraju na obrok lemuri, što znači da životinje kada čovjek ne bježati od njega, već žure da mu sve brzine. Kada sam ih pucao, gužva oko mene, desetak ovih životinja, a svi su želeli da uđu u objektiv mojih kamere! "- kaže Simon.
Fotograf je rekao da je u društvu lemuri, proveo gotovo cijeli dan. Čovjek je otišao u lov fotografiju rano ujutro i vratio se kasno u noć!
"Time je leteo. Bilo je jako zabavno gledati lemuri i njihove budalaštine. Neki posebno hrabrih pojedinaca došao blizu mene i sa neskrivenim radoznalosti pregledao moju kameru. Neki su protezao svoje sićušne noge i lagano ga testirao, povremeno gledajući u kameru. Bilo je očigledno da oni pokušavaju da shvatim što radim, "- kaže fotograf.
Simon ne ostavljajte fotoaparat ima 15 godina, ali pored fotografiranje čovjek se bavi i istraživački rad. U proteklih nekoliko godina, Simon putovao u različitim zemljama širom svijeta, prevođenje u praksi svoje projekte.
"Veći dio mog rada na ovaj ili onaj način povezani s ugroženim vrstama. Radio sam u Južnoj Americi, Europi i Aziji ", - rekao je Simon u jednom razgovoru s novinarima iz Dailymail.
- U velikom svijetu otvorenih očiju
- U Velikoj Britaniji, rođen je par lemuri
- Na Floridi rođena beba lemur mangustovgo
- Cub plavooki lemur iz Francuske Zoo
- To Sifaka mladunče iz zoološkog vrta u St. Louisu
- Cub Sifaka nije odvojen od majke
- Mladi Prsten lemur iz Woburn Safari Park
- Brownies sove britanski fotograf Russell Savory
- Prijateljstvo Dva lemuri u zoološkom vrtu Drusillas park
- Chester Zoo uveo beba bambusa lemura
- Makaki fotograf
- Kid aye-aye - najčudniji primat u svijetu