bo.perhegrigh.ru

Dječak i planinske Marmots

Groundhogs obično vrlo oprezni i radije da se drži podalje od ljudi. Ako, međutim, na njihovu teritoriju, ljudi dolaze, na Marmots počnu zviždati glasno, upozoravajući rodbina da će sljedeći osoba. U principu, ovi glodavci ne volim upoznati ljude. Međutim, ponekad u prirodi se čuda događaju, a Groundhogs može čak i napraviti prijateljstva sa čovjeka!

Dječak i Marmots!

Po prvi put Matteo Walch vidio Marmots prije oko četiri godine u Hohe Tauern Nacionalni park austrijski. Tada je imao samo 4 godine, ali je prizor glodara, koji su bili gotovo isti kao visok, da se ne boji da im priđe. Marmots nije tvoriti i dozvoljeno dječaka da dođe do njega na veoma blizu udaljenosti. Od tog trenutka između djeteta i alpskih glodara počeo vezu vrlo sličan prijateljstvo ...

Od tada, četiri godine su prošle, ali dječak je porodica redovan posetilac austrijskim Alpama, a Matteo stalno imali su priliku posjetiti kolonija Marmots. Svaki put kada se životinje dolaze blizu svoje dijete je sve bliže i bliže, a uskoro čak mu je omogućilo da potapše sebe!

Dječak i Marmots!

"Njihovo prijateljstvo se nastavilo četvrtu godinu. Matteo voli te Marmots, i oni osjetiti. Došli smo na ta mesta svoju porodicu nekoliko tjedana svake godine, i svaki put moja supruga i ja pitam prijateljstvo, pletena između našeg sina i alpske Marmots ", - kaže Mile Walch (dječak otac).

Alpine Woodchucks može doći do 50 cm dužine i težine do 8 kilograma. Proljeće ove životinje teži mnogo manje (oko 3 kg), ali za zimu dalje sticanje nekoliko kilograma.

Dječak i Marmots!

"Sa sinom sam dobio priliku da uhvate Marmots u njihovom prirodnom staništu. Ovo je vrlo osuđenika biće, međutim, kad je moj sin bio pored njih, oni se plaše ništa, i ja sam slobodan da slikam od njih. Marmots jednostavno ne obraćaju pažnju na mene, iako je u drugom stanju samo su pobjegli, "- rekao je Mile Walch u intervjuu Dailymail.

Dječak i Marmots!

Matteo nikada u potrazi za Marmots. Dečak je samo doći do alpske livade Nacionalnog parka i nekoliko minuta kasnije lokalni Marmots početi da se okupe oko njega. Matteo ih hrani sa njim, i oni dozvole da bude pet!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

bo.perhegrigh.ru
Pitanja vet Glodavci Zdravlje i njegu Mačke Korisno je znati Papagaji Ptice Riba Psi Farma Hrčci Egzotičan Miscelanea