Neočekivani susret sa dikobraz leopard
Mladi leopard odlučan da ručati kukmasti dikobraz, koji svojim nemarom je na putu da prošetamo. Ali nakon nekog vremena predator ostvarenoj proizvodnji, sa ogromnim iglama, nije bio previše teško.
Bold i uvjeren dikobraz nije dozvoljeno uhvatiti nespremnog i kontranapad leopard njegov impresivan oružje. Ove izvanredne fotografije su snimljene u Kruger (Nacionalni park Kruger) Nacionalni park u Južnoj Africi, divlje životinje fotograf Lisle Mulman (Lisl Moolman).
- Sve stvari su bile u pravu, na putu koji prolazi kroz rezervat, rekla je žena. - Vjerojatno, leopard je bio toliko gladan da nije obraćao pažnju na nas, a možda on samo koristi za ljude koji dolaze masovno u tim mjestima.
Kao što možete vidjeti, predator je čekao "bodljikava prijem." On je pokušao da jede glodara, koji ne postavlja se da je nečiji večeru. - Porcupine u susretu sa leopard nije ni uplašena i nije imao namjeru da napusti put. Činilo se da će on dokazati predatorskog mačka pretpostavljenog.
- Situacija je bila komična - priznat gospođa Mulman - od Porcupines su često žrtve leoparda, ali to, po svemu sudeći, bio premlad i nije doživeo. predatori odraslih su naučili da se nose sa oštrim iglama ovih glodara.
Za većinu leoparda Porcupines su prava poslastica, pa čak i njihove akutne i dugim iglama ne postanu prepreka za divlje mačke. Tipično, u lovu na Porcupines leoparda koristiti element iznenađenja. Glavna stvar koja je opasna glodar je uhvatila nespremnog.
- I ova mlada leoparda Postoje takve iskustvo nema, tako da je ostao bez ičega. Mislim da sljedeći put neće biti tako naivan, - zaključuje fotograf. - U jednoj od fotografija može se jasno vidi kao dikobraz "pucanj" iglu u leopard šapu. Mora da je boli, ali nije povlačenje. Najvjerojatnije, on nije išao iz radoznalosti.
- Zanimljivo, ali činilo mi se da je dikobraza izgledati agresivnije u odnosu na pozadinu svog neiskusnog protivnika. Slična scena, vidio sam po prvi put, iako je, kao dijete, često sam posjetio sa svojim roditeljima u Kruger Park, - rekao je Lisle Mulman.
Treba napomenuti da ako se ozlijedio oštrim iglama od dikobraza (koji može biti i do 40 cm), možete razviti jake upale, tako da su predatori tako oprezni u odabiru žrtva.
- Istorija: Kako leopard postao točkicama?
- "Beli Ghost" Nacionalni park Etoša
- Camka konj zaštititi svoju bebu od krokodila
- Bivoli protiv lava
- U Berlinu zoo novorođene bebe dikobraz
- Memphis zoo leopard cub je rođen
- U Kruger park dva lava bore oko ženki
- Sastanak sa Cheetah u Nacionalni park Serengeti
- Sastanak sa leopard brtve
- Dvolično leopard pečat
- Denver Zoo pozdravlja leopard cub
- Mladi Snow Leopard iz Salzburga zoo
- Porcupines otkrivaju svoje "trnovit" tajne