I ose su prekrasne!
Većina ljudi misli osa čudovišta, dobro, ili samo opasno insekata koji ubode svi neselektivno. U stvari - oni su prilično blagonakloni bića, potrebno je samo da se navikne na njih bliže.
Ali čak i ovi odvratan insekata poput osice se peglati jednostavno ukusna - ako je samo pravo da ih fotografišem.
Ove nevjerojatne fotografije pokazuju os na neobičan svjetlo za nas - drugim riječima, više lijepoj i mirnoj strani. 35-godišnji stanovnik Moskve, Irina makro fotografa Strijelac (Irina Strijelac) namamio insekata za snimanje filmova u svoj vrt, koristeći razne bobice i cvijeća. I divljih osa imao devojku usluga, potpuno predao svoju moć.
Ali da bi te snimke treba da uzmem puno strpljenja, proveo ponekad čeka nekoliko sati. Ali to strpljenje obično nagrađeni i nagrađeni u potpunosti. - Obično volim da fotografišem mravi, ali ove godine sam odlučio da se prijateljstva sa i ose - kaže Irina.
Svi prošle sedmice žena opterećena isto pitanje - kako se uklanja ose u letu? Pod pretpostavkom da tu leži neka vrsta obmane ... Pa šta da kažem? Irina Photoshop koristi. Samo ne znam kako, i nemaju photoshop njoj, kako sama kaže.
Fotografije za preradu u posebnom programu Lightroom - zamisao Photoshop, ali to je upravo usmjerena na slici. U ovom programu, ona provodi mala korekcija, ponekad uklanja buku, kao što se često uzima na ISO 400.
Što se tiče OS-a, potrebno je samo uživo ose, u njihovom prirodnom staništu. Ponekad je postavio fotografije, a ponekad i fotografa "uhvaćen na vrpci". Sve to zavisi od ličnog raspoloženja i mnogih drugih faktora.
- Ose su zapravo mnogo pametniji nego što sam mislio, - isto tako kao i ostale životinje vole da razgovara sa njima - kaže djevojka. Oni uživaju stabilan mirnim glasom. Pa ipak, oni stvarno ne volim nagle pokrete.
Njihova dobro raspoloženje je potpuno ovisna o vremenskim uvjetima. Što je bolja vremena, ose su prijateljski. - Dok sam radila ove slike, ona je ubola osa tri puta, ali uvijek je to bila moja greška.
Oni nikada ne peče bez razloga, oni su samo tako, jasno je da sam na njihovoj teritoriji i u ovom trenutku imam party, - kaže Irina Strijelac.
- Komentari o Bordoška doga
- Komentari o Argentina Danaca
- Ako pas voli mlijeko
- Zimske garderobe za pse
- Leptire i vretenca od fotografa Mauro Maione
- Ladybirds kapi rose spuštaju
- Mesmerizing makro snimke pauka iz Jimmy Kong
- Kao mrav mantis poražen
- Licem u lice
- False osmijeh mantis
- Makro fotografija insekata iz eople sau
- Mravi - teškaša