Divlje životinje na Aljasci slike Tim Plowden
Robusni obala Aljaske, Sjedinjene Države su velike države, je dom najneverovatniji divljih životinja u Sjevernoj Americi. Tokom kratkog perioda kada zima povlači, sva živa bića moraju imati vremena da se pripreme zalihe, podigne potomstvo i uživati na suncu, dok ponovo ne hladnog vremena.
Ovaj izuzetan niz slika koje je britanski fotograf-prirodnjak Tim Plaudenom (Tim Plowden), koji je došao na oštre ivice da uhvate misteriozni svijet divljih životinja na Aljasci.
Tim Plowden, koji je odrastao uživajući u ljepoti Chiltern Hills, već je uspio da posjeti mnogim dijelovima naše planete. Na primjer, u Nacionalni park Norfolk Island (Otok Norfolk Nacionalni park), u Australiji, je putovao širom Južne Amerike i SAD-a, ali je njegov najveći san je uvijek ostao Aljaske.
A sada njegov san se ostvario. On je otvorio novi svijet pun zagonetki, ispitivanja i beskrajne ljepote. On je posjetio daljinski obale, diže visoko u planinama, uvukla preko tundre u potrazi za najspektakularnijih trenutaka.
- Faune šumskih površina i tundra na Aljasci je nevjerojatno raznolika - rekao je Englez. - Postoji samo krznom životinja, postoji oko 20 vrsta, od kojih je većina odnosi na predatora. Ovdje možete pronaći poznate Wolverine, kune i drugih mustelids.
- U šumi i planinskim područjima Aljaske, kao u šumi, možete pronaći različite vrste kopitari, kao što su Caribou - North American jelena. I nije bilo teško da uhvate caribou, jer imam bogato iskustvo u jelena koji žive ovdje u Britaniji snimanja - fotograf kaže.
- Nisam mogao naći samo na predivnom mjestu i odabrati najbolje vrijeme da biste dobili prekrasan sliku. Tako da mogu reći da moje iskustvo i znanje stečeno ranije, jedinstveno korisno za mene na Aljasci.
- Važno je napomenuti da je Aljaska divlje životinje je nevjerojatno prekrasna! I ja sam sretna što sam bio u mogućnosti da joj dodirne ljepote i misterije - svoje utiske Tim Plowden.
- Norfolk terijer (foto): sladak prijatelj i agilan lovac
- "Beli Ghost" Nacionalni park Etoša
- U srcu Aljaske morž mladunče dojila
- Wisconsin zoo rođen mladi crvenokosi vuk
- Divljih životinja park houlets novorođene bebe slona
- U Kruger park dva lava bore oko ženki
- Sastanak sa Cheetah u Nacionalni park Serengeti
- Porkupina mladunče iz zoološkog vrta u Woodland Park
- Wild Africa fotografijama Andy i Sarah Skinner
- Devil Eyes u tami
- Ligryata od divljih životinja park u Južnoj Karolini
- Elk iz Wildlife Park sjeverozapadno trek