Sastanak sa Cheetah u Nacionalni park Serengeti
Činjenica da su svi članovi mačke su vrlo radoznali, morao bi 31-godišnji Australijanac fotograf Bobby-Jo Clow (Bobby-Jo Clow), koji je stigao u Nacionalnom parku Serengeti, Tanzanija, u istočnoj Africi za snimanje divljači.
On je uspio da neverovatnih fotografija geparda, pokupiti svoj automobil. Čovek je bio na safariju kada iznenada, niotkuda, pojavio se radoznali mladi geparda.
Nakon hodanje malo haube automobila, životinja nije oklijevao da skoči na krov i gurnuo glavu u otvoreni šaht i je radoznalo gledao putnike. Bobby-Jo Clow odmah počeli da pucaju, da uhvate ovom izuzetnom trenutku.
zatvarača zvuči pomalo uplašen predator, počeo je da objavi šištanje i ogoljeno njegov ogroman očnjake. Međutim, nakon nekoliko trenutaka geparda smirila i počela da se mirno šetaju na SUV-a. Prema fotograf, niko u ovoj situaciji nije povrijeđen - svi su živi i zdravi!
- Ova mlada Cheetah ponašao prilično mirno, - kaže Australijanac - osim jednom prosikta i ogoljeni zube na mene. Ali ja se ne bojim, kada je velika mačka gleda dole na mene.
- Naprotiv, u tom trenutku sam osetila divan osjećaj koji se ne može opisati, ali da to nije strah - rekao je Bobby Joe. Ja čak ne mogu zamisliti da se tako nešto moglo dogoditi meni. Bilo je to neverovatno iskustvo koje nikada neću zaboraviti.
- To je zajedništvo sa divlja mačka me je jako sretna! - čovjek je priznao. - Pogledao je u automobilu, pokušavajući da vidimo ko je u autu. Moje ruke su mi se tresle od viška adrenalina, ali nisam uklonite kameru i nastavio pucati.
Najvjerojatnije, gepard popeo u SUV da biste dobili dobar pregled područja. Tutte velike grabežljive mačke pri pokušaju da potraži svoj plijen. Da bi zadovoljili svoju radoznalost, i malo gleda okolo, mlada mačka ubrzo uklonjena svojim poslom.
I australski fotograf je bio sjajan, gotovo savršen, kako sam kaže, fotografije najbrže predator na svijetu.
- "Beli Ghost" Nacionalni park Etoša
- The gepardi Zambije rezerve uče da lovi
- U zoološkom vrtu u Baselu rasti četiri geparda mladunca
- U Kruger park dva lava bore oko ženki
- Safari Park Oregon dojila bebu cheetah
- Mlada ženka geparda od Chester Zoo
- Mlada ženka geparda od Schönbrunn Zoo
- Impala je skrivena od jurnjave u automobilu sa turistima
- Kralj jelena u Richmond Park
- Lion stablo u centralnoj Serengeti u Tanzaniji
- Mali pratilac za geparda mladuncima
- Mali put pod automobil haube