Neobične prijateljstvo između medvjeda i vuka
Gledajući ove neobične fotografije koje vidite da su u divljini se može dogoditi bilo gdje. Pa čak i prijateljstvo između tih različitih životinja poput mrkog medvjeda i sivi vuk, koji su potencijalni rivali, je također moguće.
Ove slike mogao da poznati finski divlje životinje fotograf Lasi Rautiainen (Lasi Rautiainen) negdje u šumi divljini North Finske. Bio je svedok neobičan prijateljstvo između mladog mrkog medvjeda i vuka.
56-godišnji fotograf u proteklih deset dana, gledali kao dva od najpoznatijih predatora koji su potencijalni konkurenti, pa čak i neprijatelji u divljini, odigrava svake noći "romantične večere", dijeljenje, ulov plijena jedni sa drugima.
Mlad, ali prilično veliki medvjed i vuk su stvorili neobičan savez. Prema Lasi Rautiainen, najvjerojatnije se to dogodilo za mlade životinja, s obzirom na to da nisu imali dovoljno iskustva u lovu. I kombinacijom ukupnih napora, mladi predator uspeli da prežive u teškim uvjetima divlje sredine.
- Niko ne može znati točno zašto se to dogodilo. Mislim da je, u trenutku susreta medvjeda i vuka su još uvijek vrlo mlad i sigurni u sebe i ne znam kako da prežive sami.
- Oni su bili u stanju da podrže jedni druge u posebno teškim trenucima svog života. Postaje jedan od vaših prijatelja Nažalost, predatori i ostali zajedno. Zajedno puno lakše pronaći svoju hranu i opstati u takvom surovom svijetu za njih - kaže fotograf.
- Čini mi se da se osjeća ugodno jedni s drugima. U roku od 10 dana, ja sam ih gledao, su se upoznali i večera zajedno. Njihov susret je trajao 8:00-04:00.
- Kada sam počeo gledam ovaj neobičan par i za njihovu saradnju, želio sam pokazati svijetu da je to moguće u prirodi, - kaže gospodin Rautiainen. Možda će to biti dobar pozitivan primjer za mnoge ljude.
- Kasnije sam vidio kako je vuk primljen na "medvjeda klub" na ravnopravnoj osnovi sa medvedima. Izgleda da vrhom svaki pronađeno je moguće tako poznato ...
Treba napomenuti da su finski fotograf Lasi Rautiainen organizira foto safari divljih životinja i on je jedan od učesnika 2. festivala fotografisanje prirode, koja je održana u Sankt Peterburgu u martu.
- Mačka i pas
- Karelijski gonič medvjeda
- Uzbudljiva šetnja kroz snijeg konja i njen najbolji prijatelj pas
- Polarni medvjed uživanje opuštajući boravak u Hudson Bay
- Rukama roditelja
- Vesela medvjed iz Madrida zoo
- Prijateljstvo između psa i lisica
- Prijateljstvo sa guska spašava život psa
- Prijateljstvo Emily Bland i orangutana Rishi
- Znatiželjni polarni medvjed iz Churchill
- Bears Kronotsky rezerve
- Nevjerovatne prijateljstvo čimpanza i mladunče