Bears Kronotsky rezerve
Fotograf Igor Shpilenok već nekoliko godina radio u nadzornik u Kronotsky rezervat prirode. Čovjek voli da lutaju teritoriju rezerve i posebno poznate Dolina gejzira, što je uobičajeno da vidi mrkog medveda.
Tokom svoje karijere, Igor je prikupio puno jedinstvenih fotografija u naturi, a nedavno je neke od njih su objavljeni na stranicama Dailymail stranice. Punu verziju novosti možete vidjeti ove slike ...
Igor kaže da je sastanak sa medvjeda utisnut na samom prve fotografije, sjetio ga za cijeli život. Potapych doslovno niotkuda. Igor je bio u dolini gejzira, a sve oko njega bilo obavijen maglom. Odjednom, par klubova pojavio masivne figura, i Igor, pokazujući objektiv, video je mrkog medvjeda, koji je gospodar omotača zalutao negde na svoja posla.
Fotograf uvjeren da proći nezapaženo od strane medvjeda, i odlučio da ga prati. U narednih nekoliko sati, Igor gledao kao medvjed prvi pecao i jeli, a onda, nakon što je ispunjen trbuh, zaspao u sredini doline gejzira.
Generalno, Kronotsky rezerva smatra medvjedast ruba, tako da ne čudi da je nakon nekog vremena, Igor sastao se sa druga dva medvjeda - medvjed i svoje mladunče. Oni mirno hodao po Dolina gejzira. Medvjed povremeno prestao jesti komad drugim biljem, ali imajte u ovom trenutku zabavljao se s neskrivenim zadovoljstvom bore u vodi.
U jednom od svojih krugova sljedeće Igor sreće da gleda drugi mrki medved. Muško nesebično se kupao u rijeci i nisu ni primijetili fotografa.
"Prvi put sam posjetio tu u 2004. godini. Stvarno mi se sviđa lokalnog karaktera, a tri godine kasnije sam se vratio ovdje. Ljepota Kronotsky rezerva me očarala, i odlučio sam da postanem čuvar. Od tada, moja porodica i ja živim nedaleko od rezervi, a ja gotovo svakodnevno događa na svojoj teritoriji. Volim da gledam medvedi u Dolini gejzira. U blizini je mnogo bobica i pinjolima, tako da su medvjedi su stalno na ovim prostorima ", - kaže Igor.
Kronotsky Reserve je jedan od najstarijih rezervi u Rusiji. Ona je osnovana davne 1934. godine i nalazi se u istočnom dijelu Kamčatki. Ukupna površina rezervata 1 147 619,37 ha.
- Pregledi Američki Koker Španijel
- Komentari o Bulmastiff
- U ono doba je najbolje početi obuku pasa?
- Vožnja biciklom sa psom - nije teško zar ne?
- Zašto pas debljaju?
- Polarni medvjed uživanje opuštajući boravak u Hudson Bay
- The gepardi Zambije rezerve uče da lovi
- Rukama roditelja
- Vesela medvjed iz Madrida zoo
- Lazy Bear iz parka Cabárceno
- Makaki fotograf
- Medo nazvan sumoran ostavlja Moskva
- Neobične prijateljstvo između medvjeda i vuka
- Novorođenče panda Mladunci iz Kine
- Podvodni svijet Bob Cranston
- Polarni medvjedi na Arktiku rezerve