Podvodni svijet Bob Cranston
Fotograf Bob Cranston tokom svog života vole fotografiranje podvodnog svijeta. Bio je u stanju da uhvate giganta meduza, lignje, ajkule i ostali stanovnici morima i oceanima.
Nedavno, neke od fotografija Cranston objavljeni su u britanskom izdanju Dailymail, a javnost je bila u stanju da u potpunosti uživati u podvodni krajolik i njegove stanovnike!
Gospodin Cranston prvi potopljen mlađe od 13 godina. Zatim, dok je još bio tinejdžer, on je volio da razmišlja podvodne ljepote, i on je odlučio posvetiti cijeli svoj život ovaj zadatak. Ubrzo Bob je postao zainteresirani za fotografiju, a dva spojena njegov hobi.
Ovaj gigant lignje Humboldt (pojedinac na fotografiji bila je gotovo pola metra dužine). Njegov Bob Cranston snima moru Cortez (Meksiko), koji je također poznat kao Gulf of California.
Kolekcija fotografija Bob Krestona imaju neke slike na sjeveru brtve slona. Ovi sisari iz porodice brtve su vrlo radoznali i lako da ide na kontakt sa osobom.
Bob Krestona imaju neke stvarno jedinstveno fotografijama, koje je najviše neguje. Na primjer, sliku iznad snima sastanak sa vrlo rijetkim južnom kita.
"Od prošle ronjenje ja najupečatljivijih susret sa div plave meduza. Ja sam bio ronjenje sa svojom 58-godišnji prijatelj Howard Hall, a mi smo došli na jedan od ovih meduza obale Los Coronados tako daleko od Meksika. Bilo je opasno biti blizu njih, ali ovi meduza su tako velike i lijepe ", - rekao je u intervjuu za Bob Kreston Dailymail.
Sada Bob Cranston je već 56 godina, ali on je i sjaj u oku zaroniti za ronjenje. Osim podvodne fotografije, čovjek daje savjete američke vojske i Novice ronioce. Osim toga, Bob se bavi razvojem moderne ronilačke opreme.
- Tijela meduza
- Ancient riba kada je ajkula Megalodon?
- Fosil ribe: veličinu i strukturu cretoxyrhina
- Aquarium meduza
- U dubinama Novog Zelanda je uhvatio gigant amfipodima
- U zoološkom vrtu Miami rođen mladi gigant vidra
- Cub gigant vidri iz rezervnog Singapur
- Lignje i svjetlosni bakterija
- Flying stingrays Gulf of California
- Licem u lice sa smrću
- Makaki fotograf
- Medusa iz Basel
- Invaziju meduza na Mediteranu
- Nevjerovatno lijepa mini-lignje