Najbolji pas slike 2013
Godišnjeg takmičenje slike Fotograf godine 2013 koja je održana 9. i 10. novembra u Kinološko društvo britanska organizacija, otvorena za sve, bez izuzetka. Ograničenja nije stavio ni učesnici starosti, a ne profesionalizam.
Jedini preduvjet je prisustvo slike psa kao glavni druga osoba. Ovogodišnje takmičenje je bilo više od 8000 radova.
Slika Roger Solstada (Roger Sjolstad) izabran je kao pobjednik iz Norveške. Dinamičan fotografija prikazuje Žena radi u vodi sa svojim psom, njemački mastifa. Ona je osvojila u kategoriji "čovjekov najbolji prijatelj". - Ova fotografija pokazuje našu desetogodišnje kćeri i naš pas Robbie. Ušli smo u dan na jezeru, koji se nalazi u blizini naše kuće u Oslu - kaže fotograf.
- I ono što je zanimljivo, ova fotografija je neplanirano. Supruga je pitao za vožnju za hvatanje kameru za snimanje slike od naših psa dok se kupate. - Zaista, Robbie ran kao lud! On je samo uživao u vodu i hoda. Pa sam ja to nikada nije vidio, - kaže Roger. Uvijek sam mislio da je fotografija zanimljiv posao, i moja intuicija me nije fail.
Takmičenje je održano u četiri kategorije: ". Psi na poslu" "Portret", "čovjekov najbolji prijatelj", "Psi igraju" i dodatna kategorija zvao, kojem su prisustvovali najmlađi fotografa.
U "Igranje psi" kategoriji pobjednici su bili Richard Mora (Richard Shore) iz Cardiff i njegova slika "Border Collie u skoku." Syuzan Stone (Susan Stone) osvojila je u kategoriji "Psi na poslu."
U istoj kategoriji osvojio je Simon Reynolds (Simon Reynolds) i njegovu sliku na policijsku Njemački ovčar Harry pogleda dole na mali, ali hrabri štene koker španijela.
Na ovom takmičenju su predstavljene mnoge divne nezaboravne radova koji dotakla srca mnogih ljubitelja fotografije i, naravno, psi!
U svim ovim radovima je pregledan duboku ljubav čoveka do pasa, koji već dugi niz godina služio, poslužiti i da će mu vjerno služiti. Dakle, hajde da pogledamo rad, dobio je nagradu u određenoj kategoriji.
- Patuljaste rase pasa sa fotografijom i naziv
- Minijaturne pasmine pasa sliku i ime
- Fotografije Slike Alabais
- Fotografije Slike Američki Koker španijeli
- Fotografije Slike engleskog koker španijela
- Fotografije Slike Basenji
- Fotografije Slike Basset Hounds
- Fotografije Slike Bordeaux pasa
- Fotografije bull terijer slike
- Fotografije mali pas pasmine sa imenom
- Fotografije mali pas pasmine i naziv
- Fotografije rasa malih dimenzija sa imenom