Ko je rekao da mačke ne vole vodu?!
Ukoliko mislite da su sve mačke se plaše vode, onda si jasno zabludi. I kako su ovi slatki mladunci iz Bandhavgarh National Park (Bandhavgarh National Park), koja u Indiji? Izgleda da vole da prskanja u vodi!
Ova dva bengalskog tigra mladunče sa ogromnim zadovoljstvom organiziralo je gužva u bazenu, a njihova majka uživa hladnoću u sjeni drveća.
Nestašna mladunci se vratio sa svojom majkom da lovi, kada su se upoznali na putu malo jezero. Tigra porodice da ugase žeđ, a zatim se mladunci počeli igri. Ove nevjerojatne fotografije uspio prirodi fotografa 41-godišnji David Jenkins (David Jenkins), koji su došli u Nacionalni park da slikaju divljih životinja.
Ali kako bi se zadovoljile porodice tigra, on nije očekivao, pa uzeti u obzir ovaj sastanak velika sreća. - Sve se dogodilo pred mojim očima, - kaže fotograf. - Sjedio sam u džipu, i izgleda Tigrovi da nije obraćao pažnju na mene. Oni su bili zauzeti sobom i svojim odnosima.
- Ugase žeđ, i tigrica ušao u hladu obližnjeg stabla, a mladi da se napravi pravi gužve. Oni imaju veliko zadovoljstvo u prskanja u hladnoj vodi, kao da je na maternjem element. Ali ovo tigar, mačka, koji bi trebao barem ne vole vodu!
- Međutim, mladunče je bio pun zabave, energije tukao preko ruba. Izvadio sam fotoaparat i počeo pucati. Da budem iskren, njihovo raspoloženje komunicirao sebe za mene. I ja sam je zabavno kao klinac! Mladunci okolo jedni druge, pokušavajući srušiti još jedan u vodi, a sve to ispred njegove majke.
U trenutku, kao da su došli na svoje čula i zajedno otišli na svoju stranu. Sastanak majka i mladunci bio tako nježan i dirljiv, kao da se nisu vidjeli godinama. Mokri i pomalo umorni, oni držao ga kao vrlo mlada mačića, iako su više kao odrasla osoba tigrova.
To je bio moj prvi slike divljih tigrova snimljene na otvorenom prostoru, a ne iz skloništa. Planirao sam da slikaju tigrova, i moram da uradim je da se tri sedmice. Ali bogatstvo se nasmejao na mene, a upoznala sam ih na prvi dan posete ovdje. Nije ni čudo što kažu, nikad ne znaš kad ćeš imati sreće.
- Camka konj zaštititi svoju bebu od krokodila
- Shark let
- Tigrom mladunci iz škotskog zoo
- Deer Richmond Park
- Zoološkom vrtu gall Malayan tigra mladuncima rođeni
- Zoološkom vrtu Sumatranski tigar mladunci rođeni teme
- Sastanak sa Cheetah u Nacionalni park Serengeti
- Gepardi engleskih fotograf David Newton
- Crvena panda mladunci iz britanskog zoološkog vrta
- Smiješno ples Chipmunks u Namibiji
- Lazy Bear iz parka Cabárceno
- Lav porodice Woodland Park Zoo