Atlas Moth - div moljac
Bacite pogled na ovu sliku i recite mi da li je to moguće ili ne bez računalne grafike? U stvari, ovaj leptir je više nego stvarna, a može se naći u šumama jugoistočne Azije!
Ovo je jedna od varijanti poznatog pod imenom molova ili mole Attacus Atlas. Sada zamislite šta bi se dogodilo ako vaš ormar je takva mladež zavedet u ormaru?!
Ove slike mogao da sandesh Kaduri (Sandesh Kadur). Čovjek je hodao uz cestu nedaleko od centra grada na istoku Himalaja. Odjednom je primijetio neobičnu svijetla tačka na pozadini zelene trave i približava strane, shvatio sam da je pred njim div leptir!
Sandesh je upravo zapanjen veličine leptira. Naravno, čovjek je znao Atlas moljac, ali takve velike životinje nikada nije vidio! Sandesh puta fotografisao neobično moljca, a zatim lagano uhvatio ga je i odvezao se da bolje razumiju to.
Kuće Sandesh Kaduri pomno su ih uhvatili sami, i mjereno je. Ispostavilo se da je obim leptira krila je skoro 25 centimetara! Sandush snimljen kratki video klip koji daje jasniju ideju o veličini moljac! Pogled može biti kako slijedi:
Dailymail napominje da Atlas moljaca može naći samo u tropskim i suptropskim šumama jugoistočne Azije. Zbog svoje veličine gotovo Atlas moljci ne lete, a ako oni lete jako sporo i nespretno. Sandesh je zašto je bilo lako uhvatiti leptira, a ne oštećujući krila.
- Izumrlih životinja AD: Zašto je nestao Barbary lav?
- Atlas Shepherd (Aidi)
- King Charles Spaniel
- Kako se zove malog psa sa velikim ušima?
- Aidi (Atlas Shepherd)
- Papillon (slika): pas-leptir s prekrasnim karakter
- Velikih rasa pasa
- 15 Najvećih insekata na svijetu
- Ah, da, kameleon!
- Leptire i vretenca od fotografa Mauro Maione
- U šumama Gvajana uhvatio gigant anakonda
- Raven igra sa grančicom
- Evo ga, riba mojih snova!
- Graciozan let hare
- False osmijeh mantis
- Insekti - imitatora
- Neobična Chase - lisica i geparda
- Pauci i drugih insekata: čuda mimikrije
- Kameleon i leptir - neobičan duo
- Šta da nahrani Centralne Azije kornjaču?
- Krtica jede?