Neobična slika pacova
Holandski fotograf Ellen van Dilen (Ellen van Deelen) napravio seriju neobičnih slika, od kojih su protagonisti bili njeni ljubimci - štakora. Žena je odlučio stvoriti broj jedinstvenih scena, gdje glodari su bili zauzeti obavljaju razne svakodnevne poslove kao i obično za muškarca.
Ellen van Dilen brušenog koje su izazvale inspiraciju iz serije dječjih igračaka Sylvanian porodica. Da biste napravili neobičan album žena privlači rad sve tri svoje kućne ljubimce - Max, donja površina luka i Rosie.
Glodavci nisu bili protiv da učestvuju u neobičnom snimanju fotografija, toliko problema sa organizacijom snimanja nije pojavila. Naravno, štakori nisu bili zainteresovani u tome, da se pojednostavi zadatak njegova ljubavnica. Glodavci radoznalo proučavao neobične stvari sa kojima su (na ideji Ellen) su kontaktirani, ali zapravo se ispostavilo malo drugačije.
"Želio sam da pokažem da štakori mogu biti jednako ljudi, u najmanju ruku, barem na fotografijama. Morao sam da se stvori svake scene oko sat vremena i još uvijek o istom, da slikaju glodara je samo način na koji sam želeo. Bilo je vrlo teško dobiti ih da se ovaj ili onaj položaj, tako da sam mogao samo čekati ", - kaže Ellen van Dilen.
"Znate, ja nikad nisam volio glodavaca i štakora, posebno. Međutim, prije nekog vremena sam bio u prodavnicu kućnih ljubimaca i vidio pacova. Bilo je vrlo različit od moja ideja pacova i bio je jako smiješno. Prodavac je rekao da niko ne želi da kupi zbog neobične boje pacova. Bilo mi je žao za glodara, i kupio sam! Utvrđeno je da štakori su vrlo prijateljski i inteligentne životinje, "- rekao je 54-godišnji Ellen je u intervjuu za britanski izdavač Dailymail.
Nakon kreiranja albuma kao žena planira da nastavi da puca u glodara u neobičnoj situaciji za njih.
- Kako da biste dobili osloboditi od miris pacova?
- Pacovi ne uvlači
- Uzgoj domaćih dlaka štakora
- Životni vijek štakora kuće. Kako odrediti starost pacova?
- Kako možemo hraniti ljubimca rat? Hrana za pacove
- Glodavci Australija: ningaui, jerboa, vjeverica kuskusa i drugi
- Nestao dodo ptica: ono što znamo o njoj?
- Altruizam štakora
- Pigmejskog nilski konj tele i Edinburgh Zoo
- Funny video s pogledom na zvezdica
- Kengur rat vezan za svojim susjedima, konkurente
- Koale Sydney, Milli i Tucker od Taronga Zoo
- Rat bez kutnjaka
- Makaki fotograf
- Zamorci na Olimpijskim igrama! 2012
- Mravi igraju nogomet!
- Neobična prijateljstvo između fotografa i Meerkats
- Neobična slika Nancy Rose
- Jedan dan u životu mantis
- Psi su postali heroji 11. septembra ...
- Vide rat u snu