Mravi mokro staklo loptu
Ant na ovim fotografijama pucao u trenutku kada je valjani mokro staklo loptu. A tvrdoglav insekt Istražite svijet oko sebe, nije me briga ko je pobedio u borbi sa ogroman balon kiše: on, hrabar vitez, ili "stranac" čudovište.
Ove smiješne slike su uzete u januaru u Indoneziji. Amaterski Fotograf Teg Santos (Teguh Santosa), počeo djelujući prije 20 godina, ustala u 6. Je da će uhvatiti mravi u svom vrtu, lijevo na potragu za hranom.
Santos ubacio loptu na mokrom stakleni zid. Fotograf pokušali da blokiraju put lanca puzeći mrava je, ali jedan hrabar čovjek koji je odbio da napusti put kada ga je balon vode preselio. Navodno, on misli da je kap kiše.
Umjesto toga, hrabri mrav pokušao "probušiti" voda balon, a prije napada popeti. Santos brzo zgrabio moju kameru na vrijeme da uhvati trenutak. On objašnjava: "Fotografija je snimljena u mokra od kiše zida. Stavio sam ga na loptu i imamo veliki vodeni balon. Ja bih da usmjerava mravi oko njega da se njihove slike izbliza". On je dodao: "Za mene, mravi su vrlo izražajne. Njihovo kretanje liče na ljudska".
Fotografiranje mravi, prema DailyMail, to zahtijeva strpljenje, jer za izradu zanimljivih slika potrebno dugo čekati zabavne trenutke.
- Feline Leukemija Virus
- Cat pet-klase
- Kako napraviti kroz za svinje?
- & Ldquo; Ant fancy & rdquo;
- Camye "pričljiva" životinje na Zemlji
- Sama white whale je poboljšana igre
- U Kijevu zoo jazavac otišao kuna
- U kolektivnom pamćenju miris mrava čuvaju neprijatelja
- Gepardi engleskih fotograf David Newton
- Kao mrav mantis poražen
- Kako napraviti prijatelje s jelena
- Mail od kiwi perja