Kućnih ljubimaca gepardi!
U Južnoj Africi, u kući supružnika i Kim Hein Pored dva 3-yoh-godišnjaka takođe živi nekoliko gepardi. I divlje mačke prirode direktno vodi u kući, tako da - imaju redovan kontakt s djecom. Koliko je to opasno, kao što blizine?!
"Pokupili smo Vacca i Shiloh, dok su još prilično mačića i trebaju stalnu brigu. Bilo je oko godinu dana, to jest, u to vrijeme smo rođeni mala i Kylie (bili su na dvije godine). Odlučili smo riskirati i ostavili mačića u kući. Gepardi su odrasli uz bok naše djece, a danas su pravi prijatelji, "- rekao je 29-godišnji Hein o tome kako ljudi žive sa gepardi.
Bračni par kaže da nikada zaboraviti da gepardi i dalje opasan predatora, nego za domaće mačke. Međutim, za sve ovo vreme Vacca i Shayla nisu dali nikakav razlog za sumnju u njegovu lojalnost prema djeci.
"Između naša djeca i gepardi su formirali zaista jedinstven odnos. Oni su postali čak i više nego samo prijatelji. Ponekad mi se čini da Vacca i Shayla vjeruju Kylie Malan i njegov brat i sestra! "- rekao je Kim.
Zanimljivo je da su djeca toliko vole svoje neobične kućne ljubimce čak i omogućiti im da igraju sa svojim igračkama (iako to obično završava u suzama za posljednje)!
"Sjećam se da kada smo stigli do kuće Vacca i Shayla, imao sam osjećaj da je kuća bila dva puta djecu. Ja kuhana kaša za male i Kylie, kao i paralelno ugrejani mlijeko za mačiće "- Kim podsjeća.
Žena je rekla da oni ne traže da leoparda kućnih ljubimaca. To se upravo dogodilo. Sada Kim i Hein su posvećeni pokušavaju naučiti da love gepardi u divljini.
"Mi smo ih kući kao žena koja je rodila ih u leglu su još dva mačića. Ovo je dosta i obično ženski može hraniti samo pola svoje mladunce. Sada je naš Vacca i Saila - odrasle mačke, i nadamo se da ćemo jednog dana biti u mogućnosti da ih se vrati u divljinu "- rekao je Hein.
- Popularne pasmine mačaka
- The gepardi Zambije rezerve uče da lovi
- U zoološkom vrtu u Baselu rasti četiri geparda mladunca
- The Philadelphia Zoo odrastaju African lavića
- Gepardi engleskih fotograf David Newton
- Mlada ženka geparda od Chester Zoo
- Mlada ženka geparda od Schönbrunn Zoo
- Wild Africa fotografijama Andy i Sarah Skinner
- Ispunjavaju ovaj Sheldon!
- Impala je skrivena od jurnjave u automobilu sa turistima
- Kao dva proteina ne dijele lubenice ...
- Kapibara kao kućni ljubimac!
- Mali pratilac za geparda mladuncima
- Novi pratilac za mladunče geparda
- Opasno prelaska Mara River
- Opasno hoda s velikim mačkama
- Zašto ne sve životinje mogu biti pripitomljena?
- Pet gepardi od manarto zoo
- Najbrža kopnena životinja
- Trinity gepardi od Burgers Zoo
- African Wild Dog Štenci uče život