Sastanak sa radoznao manatees
Prije nekoliko tjedana, Alex Senf (Alex Senf) došao na Floridu s ciljem da se slika morskih krava. Čovjek je čuo da su te životinje svake zime plivati u rječicu Crystal River (Crystal River), koja se uliva u Meksičkom zaljevu. Svake godine možete gledati desetine ili čak stotine velikih i nezgrapan morske krave!
"Oni plivaju ovdje, jer u moru u ovo doba godine voda je previše hladno za njih, a sada mogu uživati u mnogo u plitkoj vodi", - rekao je fotograf.
Ove godine, voda se doslovno vrvi Crystal River lamantina. Neki samo ležao na rijeci dnu, a drugi je plivao lijeno duž obale. U principu, potražite lamantini Alex nije morao, a nakon samo minutu nakon što je ronjenje čovjek predlaže objektiv fotoaparata na prvom od njih.
Nepripremljeni turističke vrste jedrenja u njegovom pravcu lamantin može uplašiti mnoge. Ipak, kao što to ogroman kreće u pravcu i ko zna šta se može očekivati od nje! Međutim, nakon oporavka od straha, čovjek može osobno osigurati da lamantini bezopasan i vrlo prijateljski stvorenja.
Alex brzo su se kod kuće u društvu morskih krava i uzeli neke velike slike. Najaktivnija krava preplivao za fotografa na dohvat ruke i pogleda ga radoznalo, i lijeni samo leži na dnu rijeke i da ne plaćaju apsolutno nikakvu pažnju na Alex.
"Ja imam veliki interes u podvodnoj fotografiji za dugo vremena, ali lamantini ipak nije uzeo off, tako da sam bio veoma zainteresovan," da razgovara "sa ovim zemaljske gigantima. Oni su bili vrlo prijateljski i znatiželjni stvorenja. Oni su tako sporo da se čini kao da su u stanju meditacije, "- kaže Aleks Senf.
Samo fotograf napomenuti da je krava imaju svoje slabosti. Na primjer, ove životinje jako vole milovati, tako sretna da omogući osobi da ga dodirne.
- Šta ako krava je ukraden?
- Alexei Vorobyov i njegov pas
- Developer android robot sistem dizajniran i predstavio ga da svog psa
- Aquarium meduza
- Francuska zoo novorođenče manatee
- Umjesto konja - krava!
- Evo ga, riba mojih snova!
- Sastanak sa leopard brtve
- Vidra Tilly je postala majka po drugi put
- Devil Eyes u tami
- Funny video s pogledom na zvezdica
- Morskih krava prvo naselili u kineskom zoološkom vrtu