Emmanuel Tangka i zmije
Većina ljudi ne vole zmije, vjerujući ovih ljuskave hladan bezosjećajan stvorenja. Međutim, to mišljenje nije svim ljudima. Na primjer, Emmanuel Tangka (Emmanuel Tangco), s druge strane, voli zmije, toliko da su neki Boas i pitoni žive neposredno u svojoj kući!
Emmanuel ima mali privatni zoološki vrt u gradu Manili, na Filipinima. Većina životinja u svom zoološkom vrtu je samo zmije (ima ih nekoliko desetina). Čovjek redovno održavaju u Zoo male prezentacije koje učestvuju direktno u zmiju.
"Ne mislim da zmije hladan i bezosjećajan stvorenja. Volim provoditi vrijeme u svom okruženju, što je razlog zašto neke zmije žive u mojoj kući. Ja provesti gotovo svakodnevno u zoološkim vrtovima malih zmija pokazuju da pokaže okupljenim publike da nisu opasni ", - rekao je Emmanuel novinara koji su došli da se izvještaj o tome.
Kada novinari konačno bili u kući Emmanuel, da je ono što je on vidio je neizbrisiv utisak na njih. U dnevni boravak, kuhinja, kupaonica i hodnik bili su zmije svuda!
"Volim da provodim vrijeme sa svojim zmijama. Volim da legnem s njima na krevet i čitati knjigu naglas, ja bih da razgovaram s njima prije odlaska u krevet. Sve je počelo prije nekoliko godina, kada sam postao vlasnik Malabon Zoo. U to vrijeme je bilo samo nekoliko zmija, ali to Boas i pitoni su me toliko impresioniran da sam odlučila da poveća njihov broj na pola. Uskoro sam bio toliko vezan za svoje igrače koji su doveli neke zmije u svoj dom! Naravno, postoje ljudi koji smatraju da sam luda, ali ja sam stvarno fasciniran zmije! "- rekao je Emmanuel.
Ono što može malo Emmanuel i lud, ali je njegov show, koji je održan u zoološkom vrtu, kao i mnogi. Po osobi, igrati sa dugim zmije, dolaze redovno da vidi na stotine ljudi!
- Kako Hatch, rođen zmije?
- Kako odrediti spol zmije?
- Drevni životinje i svoje živote: kako izgledaju Titanoboa?
- Berlinski zoološki vrt jaguara mladuncima rođeni
- U Kini, s podzemnim Snake Farm proširila 160 kobre
- Echidna iz Perth
- Narcisse zmija jama u Kanadi
- Perth Zoo ostvaruje napredak u uzgoju zmija
- Lopta piton - više od 16 tisuća dolara!
- Suočavanje zmije i čaplji
- Real zmija i kameleona
- Kornjača u smrtonosnom zagrljaju zmije!
- Indian močvara guja
- Cobra - kraljica zmija: opis
- Najopasniji otrovnica. Viper je opasno?
- Najpoznatiji, poznata zmija
- Ono što se razlikuje previše od Viper?
- Zmije otvor, oni rađaju?
- Kao zmija može i rađaju, a da položi jaja?
- Kao, šta jesti zmije?
- Kao parenja zmija. karakteristike parenje