Adelie pingvina sa otoka đavolji
Ove izvanredne slike snimljene divljač fotograf Adam Gibbs (Adam Gibbs) na Đavolja Island, u Weddell moru (Antarktika), pokazala je blizak odnos između dva Adelie pingvine.
Adam je došao na Antarktik pucati glečera, ali nije očekivao da će prisustvovati ovoj dirljivoj sceni. Jedan od pingvina je trebalo učiniti na teži način, da bi svoju djevojku, koja je bila na obali nekoliko stotina metara.
- Isprva sam primetio stoji sam na santu leda pingvin, odnosno sam vidio njegovu siluetu. On je bio nekoliko stotina od obale, - kaže Adam Gibbs. - Bird je zurio na obali, pokušavajući da vidi gdje mu je djevojka.
- podsjetio sam ovaj Penguin Monty od Božića Upravnik kompanije John Lewis. Sentimentalna priča dječak Sam i njegov prijatelj, pingvin Monti, u kratko vrijeme postala je YouTube hit i prikupila više od 15 miliona pregleda.
- Ova priča je o ljubavi i prijateljstvu odmah podsjetio me, čim sam to vidjeli usamljeni Adelie pingvina. Bilo je to kao pravi kao Monti. Pogledao sam ga, i na glavi melodiju zvučalo «Real Love» John Lennon.
- Za nekog vremena, pingvina stajao nepomično. Glava mu je bila podignuta visoko. Činilo se da je pogledao na nebo sa molbom za pomoć. Ali trenutak kasnije moje Monti počeo brzo kreću prema obali. Shvatio sam da je odlučio o izboru prijatelja.
- Ona ga je također želio. I onda, na kraju, ptica upoznali. Oni su bili sretni! Trčali i kliznuo duž leda, a zatim pala u vodu. Adelie Penguins (lat. Pygoscelis adeliae) - jedna od najčešćih vrsta pingvina koji žive na Antarktiku.
Ime "Adele" je zbog francuski istraživač Dumont d'Urville (fr. Dumont d'Urville), Ko ih je nazvao u čast njegove supruge Adele. Prema Gibbs Adam stigao u Vražji otok u Britanskoj Kolumbiji (Kanada), vidi vrlo impresioniran s njom.
- To je bio vrlo dirljivu priču koja će ostati u sjećanju zauvijek! - istakao kanadski fotograf.
- Penguin i polarni medvjed
- Polar ptice: šta je to tako posebno?
- Omaha akvarij uveo pilića crested pingvin
- U Engleskoj, uveli smo novu generaciju Penguins
- Kansas City Zoo otvoren "Penguin Paradise"
- Dvolično leopard pečat
- Kolumbo Zoo predstavio Humboldt pingvina pilića
- Kalan Seattle
- King pingvini - gotovo kao i ljudi!
- Licem u lice sa smrću
- Curious pilića kralj pingvina
- Munich Zoo kralj pingvin pilić uveden