Piletina Hilda i njene patkice
Imamo više od jednom čuli usvajanje stranih životinja mladunce, a sada priča piletine podizanje patkice, pilići kao svoj dom. I čini se da je bio vrlo brižan mama.
Na jednoj farmi u okrugu Dorset (Dorset) Velika Britanija piletina pod nazivom Hilda (Hilda), otkrivajući napuštena neke nije teško patka gnijezdo s jajima, on ga uzima da sjedi u potpunosti podlegli prirodni instinkt.
U roku od 28 dana, pačiće rođeni, koja je sada slijedi hen-majka doslovno svugdje. Male pačiće doživljavaju kao svoju majku. Ali samo u trenucima kada joj polovičnih djeca veselo skaču u vodu, možemo shvatiti razliku između piletine i njene bebe. Jasno je da je Hilda se odnosi na vodu sa kompletnom ravnodušnost.
Prema priči o 45-godišnji vlasnik farme Filipa Palmer (Philip Palmer), postaje jasno zašto je bila takva situacija: - Naša kokoši i patke žive zajedno i kad sam vidio da Hilda sjedi na jajima, čak sam mogao da zamislim da je ona on je sjedio na gnezdu tuđe. Izgledala je potpuno prirodan i strpljivo izlegle jaja svakih 28 dana. Pretpostavljam moje iznenađenje kad sam šetala sa pačići!
Prema Daily Mail, pačiće ne odstupaju od Hilda i stalno vrte oko nje, samo u trenucima opasnosti kriju pod krila. I čini se da to nije zabrinut da mladunčadi nisu ništa poput pilića iste obične kokoši to.
I, uprkos činjenici da je Hilda - piletina, a ne patka sasvim je brižna majka, dobro odgajani i brige za svoje potomstvo.
- Interspecies usvajanje
- Ispravno hranilice patkice: kako ih odabrati?
- Feed za pačiće: Savjeti za izbor
- Ćelav piletina: da li je spremna za pećnicu ...
- Gospodin rizike i njene patkice
- Pas Joga je postala majka za pačiće
- Vremenska prognoza za kokošja jaja
- Gelada žena prekine trudnoće pod novim dolar
- Real patke i galebovi!
- Misteriozni jazavac iz Dorset
- Ova piletina će nositi na zelenu uskršnje jaje
- Kako odrediti koliko godina živih pilića?
- Kineske svile piletina - Drago mi je da smo se upoznali
- Rasan pilića: kako odabrati i kupiti dobru piletinu?
- Zašto kokoši boriti?
- Najzanimljiviji pilića u svijetu
- Uzgoj i uzgoj indoutok kod kuće
- Pravilna briga o pačići
- Ducks Baškirski - opis sadržaja, briga
- Šta da nahrani patke, domaćih i divljih?
- Nadimke za dobermana