Taronga Zoo predstavio siroče-wombat Chloe
Australian Taronga Zoo (Taronga Zoo) predstavio je svoj novi ljubimac - malo wombat-devojka po imenu Chloe (Chloe), čija je majka je udario automobil u predgrađu Sydneya. Otkriveno je na strani ceste i odveden u jaslice, gdje se sada briga za volonterski Evelyn Weston (Evelyn Weston).
Žena se pobrinula za svih šest mjeseci mladunče, koji tek treba da bude nečiji negu. Prema nadzornik, Chloe, iako u odnosu na drugu wombat-nahoče Leah, ali to ne znači da će biti manje od gnjavaža.
Evelyn je da nosi malu Chloe svuda sa sobom. Za ovaj volonter je izgradio posebnu torbicu podsjeća na roditelja torbu u kojoj beba wombat provodi dok najviše vremena.
Osim toga, beba morao hraniti svakih pet sati formulu iz boce. Stoga, Chloe uvijek pored svog spasioca. - Chloe je vrlo ljubazan, ali većina prtljage, - kaže nadzornik. - Na primjer, ona jednostavno voli žvakati na cipele, a kad pokušam da pobegne od nje, ona juri preko mene kao mala raketa.
Beba Chloe će ostati pod nadzorom gospođe Weston za najmanje oko dva mjeseca, nakon čega ju je poslao poznatog rasadnika u Australiji Taronga Australian Švrlj. Nakon Chloe 18 mjeseci, potrebno je da se vrati natrag u divljinu.
I dok beba-wombat će živjeti u Taronga Zoo, gdje se zaljubila u sa svim osobljem. - To je nemoguće ne zaljubiti se - rekao je Evelyn. - Vidjevši nju po prvi put, shvatite da je dobro da osvoji srce.
- Ja sam nisam sam, jer svi žele da mi pomogne malo, ali da se sa ovim slatkim mrvicama - žena akcija. - Najveći izazov za mene će biti rastanak s Chloe. Međutim, ja sam svjestan da će biti mnogo bolje od mene.
Taronga Zoo - jedan od najpopularnijih zoološke vrtove u Australiji. 7. oktobar 1916, on je otkriven i postao najomiljeniji mjesto sidneytsev šetnje. Zoološkom vrtu je podijeljena na osam zoogeographic zone, a više od 2600 životinja živi na njenoj teritoriji od oko 340 vrsta.
- Zoo Taronga zoo mladunče rođen wombat u
- Na Taronga Zoo dojila bebu valabija
- Na Taronga Zoo dojila bebu Quokka
- Na Taronga Zoo novorođene bebe wombat
- Je Taronga Zoo je rođen mladunče lažne vampir
- Je Taronga Zoo je rođen mladunče petauridae
- Wombat i kenguronok - najbolji prijatelji!
- Wombat ostali bez posjetitelja, depresivno
- Wombat joey je objavljen
- Joey koala iz Australije Taronga Zoo
- Echidna siroče: nastavak priče
- Taronga Zoo uveo beba stablo kengur
- Taronga Zoo predstavio novu bebu koala
- Caddy - wombat mladunče
- Koale Sydney, Milli i Tucker od Taronga Zoo
- Fenech-mladunci iz Taronga Zoo
- Ljubavlju i pažnjom su spasili malu Echidna
- Dragi Foundling
- Novi Galapagos kornjača od Taronga Zoo