Savjeti za početnike akvaristi: pravilnu pripremu treseta čorbe
Savjeti za početnike akvaristi: pravilnu pripremu treseta čorbe Verovatno ste čuli o metodama zakiseljavanja akvarija vode. Što zahtijeva zakiseljavanje, nadam se i ti, u toku. (Od autora: .. Za one koji ne znaju, ja ubrzati komunicirati sljedeće zakiseljavanja akvarija vode potrebno je samo u nekim slučajevima, na primjer, postoje neke ribe da napreduju samo u kiselu vodu i nema drugih voda nije pogodna za njih periodu.! neću navesti sve vrste riba 0 oni će biti riječi u posebnom članku. sada želim da ti kažem o pripremi poseban treseta čorbu, koji se koristi ne samo za akvarije zajednicu, ali i za mrijest. Tako!
Ja ću početi s činjenicom da mnogi "zelen" akvaristi savjet čitati dovoljno pažljivo. Na primjer, nedavno sam dobio pismo u kojem je jedan od tih pridošlica, požalio da nakon primjene čorbe sve svoje ribe su umrli! on se složio i poslao moj zahtev da pošaljete fotografiju paket sa tresetom. A šta sam ja vidim? Na paketu je pisalo sa sastavom treseta. u kojem, pored treset, bile su neke od drugih đubriva! Ali prije toga, jasno sam objasnio, pa čak i izdvojio u tački članku koji treseta treba da budu čiste! novajlija očigledno odlučio da je ova "sitnica"Kao sadržaj travnjaka drugih supstanci može ignorisati. To je ono što je platio. Dakle, prva stvar koju morate shvatiti prilikom kupovine treseta - treset treba biti čista, bez ikakvih nečistoća. Za nečistoće (minerali) su korisni za biljke, ali je izuzetno opasan za ribe! Nadam se da se neće ponoviti grešku "zelen" početnik. Hajde i okrenuti na pitanje: gdje možete kupiti treseta? Treset se mogu kupiti na specijalitet vrt kuće, pa čak i supermarketa: u odjelima koje su posvećene hortikulturno i poslovanja. Pažljivo pročitajte sažetak o paketu: Da treset sa nečistoćama, a tu je i čist - to je to, a onda vam je potreban. (Op.a.: Žao mi je zbog čestih ponavljanja istih, ali ja to radim isključivo za koje niste uradili glup). Kupovinom treseta torbu i dovodi ga kući raspakirati i pažljivo pregledajte je. Ovo treset bez aditiva donosi nema stranih mirisa: miriše zemlje i humusa!
Sada uzimamo kapacitet - što je emajl zdjelu ili posudu. Stavite u posudu nekoliko komada treseta i preliti litrom vode. (Napomena autora: količinu vode i treseta u osnovi ne bitno, ali to ne znači da treset kilogram dovoljno kašičice vode Ja osobno koristiti istu šemu: .. Pedeset grama treseta po litri vode). Stavite natopljenom terenu na laganoj vatri i kuvajte 20 minuta. Neka kul i filtrirajte rješenje kroz nekoliko slojeva gaze i vune. (Od autora: uzeti gazu, stavite ga u sloj vate, poklopac sa drugim slojem gaze i obloženih na rubovima skretanja. "jastuk"-FILTER. Evo kroz njega i filtrirajte rješenje. Tu je i više zgodan način: najlon čarapu! Odsječeni od čarapa "čarapa"Put ga u teglu i prelijte rješenje: neće dobiti nikakve komada sedimenta u tegli). Litar bujona je dovoljno za 100 litara akvarijske vode.
Tu su i tzv treseta infuzije. On priprema još lakše: stavio treset u posudu s vodom, ali ne kuhati, već jednostavno ostaviti da uliti za jedan dan. Koristi kao čorba: jedan litar infuzija u 100 litara vode.
Postoje neke finese. Na primjer, u čorbu (hlađen) ili infuzija se može staviti pet ili šest kafa: voda to će dati više "tropski" hlad. Također je dodao žličicu hrastovoj kori čaja na vrh noža, par tri-komad johe čunjeva. Ali, to je - čisto akvarista volje. Indikator ne treba: dodati Ukuvano ili infuziju, dok voda u rezervoaru neće dobiti lijep svjetlo amber nijanse.
To je sve. Sretno i vidimo uskoro!
Video: Savjeti za početnike akvaristi: pravilnu pripremu treseta čorbe
- Akvarij riba za početnike: Vaš prvi akvarijum
- Akvarij ribe: Guppies
- Vrste akvarija riba
- Melanoteniya neon
- Neon crna (hyphessobrycon herbertaxelrodi)
- Briga za akvarijum ribe: Savjeti za početnike akvaristi
- Šta da nahrani diskus?
- Šta da nahrani patuljka gourami?
- Šta da hrane Tetra?
- Šta ako, Discus ne jede?
- Kompatibilnost Ancistrus
- Soma i diskus
- Riba
- Akvarij biljke
- Marine Aquarium
- Sadržaj ribe
- Slatkovodni akvarij. Izrada slatkovodne akvarije
- Aquaria u vašem domu: akvarijum, ribe, biljke
- Vrste akvarij riba, klasifikacija. Toplu vodu i hladnu vodu vrste akvarijske ribe
- Akvarije: slatkovodni ili slanu vodu akvarijum.
- Šta ako je akvarij voda oblačno ili ima nespecifične boja